U svom obimu poslovanja Menspred vrši i proizvodnju termoizolacionog stakla po Evropskim standardima sa kvalitetnim repromaterijalima i garancijom. Izo staklo je stakleno tijelo koje se sastoji od više staklenih ploča odvojenih hermetički zatvorenim međuprostorom koji je ispunjen zrakom ili plinom.

OSOBINE KVALITETNOG IZO STAKLA : zadržava jednaku vrijednost toplotne izolacije, zadržava zadanu vrijednost prolaza svjetlosti, zadržava zadanu vrijednost prolaza energije, zadržava čistoću i bistrinu unutrašnjih površina stakla, ne smije se orositi međuprostor između dva stakla, zadržava pravilan odraz slike.

Veoma važno je da su stakla proizvedena ujednačene debljine, da je pravilno odabrana debljina stakla prema veličini i svojstvima. O odabranim staklima najviše će zavisiti i karakteristike IZO stakla. Međuprostor izo stakla je uvijek napunjen zrakom ili “tromim” plinom kao što su: argon, kripton, Xenon, ili SF6. O vrsti plina direktno ovisi i toplinska izolacija, s tim da moramo paziti na širinu međuprostora. Za svaki plin je posebno zahtjevana optimalna širina međuprostora.

Veoma bitni sastojci izo stakla su i Molekular, Butil traka i Izo kit. Kvalitet izo stakla zavisi o svakom njegovom sastavnom dijelu, od materijala koji se ugrađuje, pravilnom procesu proizvodnje do pravilnog transporta i ugradnje. Menspred kolektiv odgovorno pristupa ovim zahtjevima od repromaterijala do procesa proizvodnje i ugradnje uz garanciju za naš proizvod.