U svom obimu poslovanja Menspred Zivinice vrsi i proizvodnju termoizolacionog stakla po Evropskim standardima sa kvalitetnim repromaterijalima i garancijom. Izo staklo je stakleno tijelo koje se sastoji od vise staklenih ploca odvojenih hermeticki zatvorenim medjuprostorom koji je ispunjen zrakom ili plinom.

OSOBINE KVALITETNOG IZO STAKLA : zadrzati jednaku vrijednost toplotne izolacije, zadrzati zadanu vrijrdnost prolaza svjetlosti, zadrzati zadanu vrijednost prolaza energije, zadrzati cistocu i bistrinu unutrasnjih povrsina stakla, nesmije se orositi medju prostor izmedju dva stakla, zadrzati pravilan odraz slike.

Veoma vazno je da su stakla proizvedena ujednacene debljine, da smo pravilno odabrali debljinu stakla prema velicini i svojstvima. O odabranim staklima najvise ce ovisiti i karakteristike IZO stakla.Medjuprostor izo stakla je uvijek napunjen zrakom ili “tromim” plinom kao sto su: argon, kripton, Xenon, ili SF6. O vrsti plina direktno ovisi i toplinska izolacija, stim da moramo paziti na sirinu medjuprostora. Za svaki plin je posebno zahtjevana optimalna sirina medjuprostora.

Veoma bitni sastojci izo stakla su i Molekular, Butil i Izo kit. Kvalitet izo stakla zavisi o svakom njegovom sastavnom dijelu, od materijala koji se ugradjuje, pravilnom procesu proizvodnje do pravilnog transporta i ugradnje. Menspred kolektiv odgovorno pristupa ovim zahtjevima od repromaterijala do procesa proizvodnje i ugradnje uz garanciju za nas proizvod.