Sigurnosno laminirano staklo (VSG) predstavlja odličan izbor za sigurnosno ostakljivanje jer su zahtjevi za sigurnošću posljednjih godina sve izraženiji. Našim programom sigurnosnih stakala možemo ispuniti sve današnje  potrebe moderne arihitekture odnosno zahtjeve za sigurnošću, a koji se odnose na:

  • zaštitu od loma, provala i vatrenog oružja
  • zaštitu od ozljeda u slučaju loma
  • zaštitu od vatre i dima

Postojanost pri lomu stakla sigurnosno laminirano staklo sastavljeno je od dva ili više stakala međusobno povezanih folijom velike čvrstoće na kidanje. Postupak proizvodnje se odvija pri povećanoj temperaturi i pritisku. Folija PVB među staklom (polyvinyl-butyral folija) obično je prozirna ili u bojama. Standardne folije imaju visok stepen UV zaštite i zvučne izolacije. Stakla mogu biti u različitim debljinama.

U poređenju sa sigurnosnim kaljenim staklom, laminirano staklo se u slučaju loma ne raspadne u sitne dijelove, te tako i dalje pruža zaštitu. Pri mehaničkim promjenama zbog preopterećenja ili udarca staklo puca, ali kako je zalijepljeno se zadrže u komadu nakon razbijanja, pa nisu opasna za čovjeka.Osim sigurnosnog efekta, stakla imaju dobre karakteristike i u pogledu zaštite od buke.

Ovo staklo koristi se za ostakljivanje prozora, vrata prostorija u kojima postoji opasnost od razbijanja oštrim predmetima, od provale i vatrenog oružja. Pogodno je za ostakljivanje objekata, krovnih konstrukcija, izloga trgovina vrijednosne robe, akvarija, ribnjaka, podova, ali naravno i za ostakljivanje poštanskih ureda, mjenjačnica, banki i drugih prostorija i objekata koji su česta meta provala.