Odlukom o osnivanju od 15.07.1993. godine izvršena je registracija preduzeća MENSPRED Živinice po rješenje višeg suda u Tuzli. Preuzimanjem radova do tada zanatske radnje proširuje svoj obim poslovanja.

Glavna djelatnost preduzeća su završni radovi u građevinarstvu i trgovina. Pored široke ponude svih vrsta stakla i pleksiglasa, nudimo i bogatu ponudu alubond ploča, polikarbonat ploča, foreksa, staklene mozaik pločice, željezne i čeličnie profile, ALU i PVC profile, lajsne za uramljivanje slika te usluge mašinske i laserske obrade navedenih materijala uz pomoć najsavremenije tehnologije po svjetskim standardima.

Kroz svoj dugogodišnji rad i iskustvo nastojimo pružiti najbolje našim kupcima. Skoro 3 decenije naši zaposlenici kroz svoje bogato iskustvo su naša najveća vrijednost. Samostalan razvoj firme, kvalitet, uslužnost, inovativnost i transparentan odnos sa poslovnim partnerima i kupcima su vrijednosti na kojima temeljimo naš uspjeh. Inovacije su nešto čime se najviše ponosimo, jer one stvaraju budućnost.

U protekle dvije i po decenije razvili smo saradnju sa vodećim firmama iz naše oblasti kako iz regiona tako i inostranstva, a koje traju i dan danas. Ponosni smo distributeri njihovih proizvoda.