Odlukom o osnivanju od 15.07.1993. godine izvršena je registracija preduzeća MENSPRED Živinice po rješenju višeg suda u Tuzli. Preuzimanjem radova do tada zanatske radnje, proširuje svoj obim poslovanja na društvo sa ograničenom odgovornošću.

Glavna djelatnost preduzeća su završni radovi u građevinarstvu, proizvodnja proizvoda od plastičnih ploča i trgovina. Pored široke ponude svih vrsta stakla i pleksiglasa, nudimo i bogatu ponudu alubond ploča, polikarbonat ploča, foreksa, staklene mozaik pločice, željezne i čelične profile, ALU i PVC profile, lajsne za uramljivanje slika, te usluge mašinske i laserske obrade navedenih materijala uz pomoć najsavremenije tehnologije po svjetskim standardima.

Kroz svoj dugogodišnji rad i iskustvo nastojimo pružiti najbolje našim kupcima. Cijele 3 decenije naši zaposlenici, kroz svoje bogato iskustvo su naša najveća vrijednost. Samostalan razvoj firme, kvalitet, uslužnost, inovativnost i transparentan odnos sa poslovnim partnerima i kupcima su vrijednosti na kojima temeljimo naš uspjeh. Inovacije su nešto čime se najviše ponosimo, jer one stvaraju budućnost.

U protekle tri decenije razvili smo saradnju sa vodećim firmama iz naše oblasti kako iz regiona tako i inostranstva, a koje traju i dan danas. Ponosni smo distributeri njihovih proizvoda.