Parsol je staklo koje se tokom procesa proizvodnje boji u masi, a to znači da je staklena masa obojena određenom bojom već u peći. Boja stakla, osim dekorativnosti, daje parsolu svojstvo ”upijanja” svjetlosti i toplotne energije. Time proširuje mogućnosti primjene i bogastvo izražaja. Polurefleksna stakla imaju nanešeni metalni oksid kojim se zapravo kombinuje toplotna zaštita i refleksija. Polurefleksna stakla su tonirana stakla koja odbijaju sunčeve zrake, ali bitno manje nego refleksna stakla, i upijaju dio svjetlosti i energije.

Primjena

Parsol staklo se primjenjuje kao podloga za proizvodnju reflektirajućih stakala i ogledala, a u svom osnovnom obliku u automobilskoj industriji, proizvodnji nameštaja, te u građevinarstvu za uređenje enterijera, dok je ugradnja u fasade smanjena zbog obaveze kaljenja.  Polurefleksna stakla u debljini od 6mm uglavnom se upotrebljavaju za rezanje staklenih ploča za stolove i pultove. Polurefleksna stakla u debljini 4mm uglavnom se upotrebljavaju za proizvodnju termo-izolacionog stakla za drvenu, PVC i ALU stolariju.

U sklopu svoje ponude nudimo polurefleksna stakla u debljinama:

  • parsol bronza (braon) – 4mm i 6mm
  • parsol zeleni – 4 i 6mm
  • parsol plavi – 4 i 6mm

Prema potrebi kupaca, predložićemo najbolje rješenje – bilo da se radi o ugradnji PARSOL ili STOPSOL stakala u termopan stakla svih oblika ili sječenja u najrazličitije oblike i ugradnju u moderni namještaj.