Parsol je staklo koje se tokom procesa proizvodnje boji u masi, a to znaci da je staklena masa obojena određenom bojom već u peći. Boja stakla, osim dekorativnosti, daje Parsolu svojstvo ”upijanja” svjetlosti i toplotne energije. Time proširuje mogućnosti primjene i bogastvo izražaja. Primjenjuje se kao podloga za proizvodnju reflektirajucih stakala i ogledala, a u svom osnovnom, obliku u automobilskoj industriji, proizvodnji nameštaja, te u građevinarstvu za uređenje enterijera, dok je ugradnja u fasade smanjena zbog obaveze kaljenja radi izbjegavanja termo šokova.

Polurefleksna stakla imaju nanešeni metalni oksid kojim se zapravo kombinuje toplotna zaštita i refleksija. Polurefleksna stakla su tonirana stakla koja odbijaju sunčeve zrake, ali bitno manje nego refleksna stakla, i upijaju dio svjetlosti i energije. Polurefleksna stakla u debljini od 6mm uglavnom se upotrebljavaju za rezanje staklenih ploča za stolove i pultove. Polurefleksna stakla u debljini 4mm uglavnom se upotrebljavaju za proizvodnju termo-izolacionog stakla za drvenu, PVC i ALU stolariju.

Neke od boja polurefleksnog stakla u debljinama od 4mm i u debljini od 6mm:
parsol bronza (braon) – 4mm i 6mm parsol zeleni – 6mm parsol plavi – 4mm i 6mm

Zbog svojih karakteristika PARSOL stakla imaju široku primenu i za zastaklivanje zgrada ali i u opremanju enterijera i proizvodnji atrkativnog namještaja. Prema potrebi kupaca, predložićemo najbolje rešenje – bilo da se radi o ugradnji PARSOL ili STOPSOL stakala u TERMOPAN uloške svih oblika ili sječenju u najrazličitije oblike i ugradnju u moderni nameštaj.

Sve vrste PARSOL ili STOPSOL stakala možete poručiti za sebe ili kupiti na veleprodaji.