Clear Vision ili Extra Clear staklo se sastoji od osnovnog float stakla, a izmjenjenim proizvodnim procesom se uklanja željezni oksid iz stakla koji mu inače daje zelenkasti ton. Ima izrazito čist izgled i vrlo visoku svjetlosnu propusnost (92%) te prikaz boja (99%). Karakteriše ga i to da propušta idealnu količinu dnevne svjetlosti. Obično float staklo ima zelenkasti odsjaj na koji smo navikli pa ga i ne primjećujemo. 

Kada se koriste za laminaciju, extra clear stakla veoma vjerno reprodukuju boje folija i stvaraju veoma atraktivan utisak. Čak i kada se koriste naročito velike debljine stakla za namještaj i interijer ( i do 19mm) ono ostaje savršeno prozirno i neutralno, što je i dokaz koliko je ova vrsta stakla čista.

Kako prepoznati clear vision staklo?

Vizuelnim pregledom moguće je razlikovati clearvision staklo od običnog float stakla i to na dva načina:

  • pogledajte staklo na ivicama: ako se vidi zelena nijansa onda je to float staklo, a ako je ivica bezbojna onda je to to clearvision (extra clear) staklo
  • postavite staklo na bijelu ili svijetlu pozadinu: staklo koje pokazuje pravu boju pozadine je clearvision staklo odnosno staklo sa niskim udiom željeznog oksida

Primjena

Ova vrsta stakla ima višestruku primjenu: dekoracije, fasade, interijeri, izloge, ekskluzivne tuš kabine i sl. a nudimo ga u debljini 6mm.