REZANJE STAKLA

Vršimo uslugu rezanja stakla kupljenog kod nas u raznim debljinama na potrebne dimenzije i oblike (kružno, polukružno, vitičasto i sl.). Sječenje stakla vršimo mašinski i ručno sa velikom preciznošću zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu.

BUŠENJE STAKLA

Bušenje stakla se vrši posebnim dijamantskim borerima predviđenim upravo za tu namjenu, raznih profila sa konstantnim vodenim hlađenjem. Bušenje rupa vršimo na svim vrstama stakla i u svim veličinama po zahtjevu kupaca.

PJESKARENJE STAKLA

Pjeskarenje može se izvesti na običnom (float), satiniranom, kaljenom, lamistal staklu ili na ogledalu. Pjeskariti se može cijela površina stakla (dobije se efekat “mat” stakla) ili samo neki dijelovi stakla npr. logotip, tekst, ukrasni rubovi itd. 

rezanje-stakla 2
busenje-stakla
Staggered-Sandblast

BRUŠENJE STAKLA TRAČNO

Brušenje stakla vršimo tračno na mašini koja koristi brusnu traku za staklo i kamen. Sa određenim brojem obrtaja te postavljenom kosinom trake skidaju se ivice stakla sa konstantnim vodenim hlađenjem. Koristimo i male ručne brusilice za manje veličine stakla.

BRUŠENJE STAKLA MAŠINSKI

Vršimo uslugu brušenja stakla pomoću mašine sa više alata i motora koja vrši ravnomjerno brušenje ivica stakla sa zadanim kosinama po debljini stakla. Mašina vrši prvo grubo brušenje ivica, a zatim fino brušenje i na kraju poliranje stakla.

IZRADA VAKUM STAKALA

Vršimo izradu svih vrsta vakum termoizolacionog stakla po najsavremenijim metodama sa prvoklasnim materijalima. Dugogodišnje iskustvo u radu nam daje za pravo da na naše proizvode dajemo dugogodišnju garanciju.

glass-grinding-machine
bruma2
VAKUM - TERMO STAKLA