Stopsol staklo se dobija tako što se Parsol staklu tokom proizvodnje jednostrano utiskuju metalni oksidi. Oni postaju dio stakla i tako trajno zadržavaju svojstva reflektovanja svjetlosti i toplotne energije. Refleksna stakla posjeduju specijalni zaštitni premaz koji smanjuje prodor sunčevih zraka i poboljšava toplotnu izolaciju prostorije. Taj premaz takođe proizvodi efekat ogledala kada posmatrate refleksno staklo sa prostora gdje ima više svjetlosti.

Najčešće je spoljna svjetlost veća od unutrašnje, pa će efekat ogledala imati kada posmatrate refleksno staklo spolja. Međutim, u slučaju kada je osvjetljena unutrašnja prostorija i kada je spolja noć, efekat ogledala imate kada posmatrate staklo iz unutrašnje prostorije.

Primjena

Ova svojstva daju jedinstvene mogućnosti za primjenu. Tokom dana, reflektujuća površina sprečava pogled u unutrašnjost objekta, a ne ometa pogled prema spolja. U termopan paketima stopsol staklo značajno povećava uštedu energije i prijatnost enterijera. Zbog atraktivnosti i trajnosti reflektujuće površine stoppsol stakla se veoma često koriste za staklene fasade. Glavna primjena ovog stakla je u proizvodnji termo-izolacionog stakla za drvenu, metalnu, PVC i ALU stolariju.

Vrste refleksnih (stopsol) stakala su:

  • stopsol bronza (braon) -4mm i 6mm
  • stopsol zelena – 4mm i 6mm
  • stopsol plava – 4mm i 6mm