STOPSOL staklo se dobija tako što se Parsol staklu tokom proizvodnje jednostrano utiskuju metalni oksidi. Oni postaju dio stakla i tako trajno zadržavaju svojstva reflektovanja svjetlosti i toplotne energije.

Ova svojstva daju jedinstvene mogućnosti za primjenu. Tokom dana, reflektujuća površina sprečava pogled u unutrašnjost objekta, a ne ometa pogled prema spolja. U termopan paketima STOPSOL značajno povećava uštedu energije i prijatnost enterijera. Zbog atraktivnosti i trajnosti reflektujuće površine STOPSOL stakla se veoma često koriste za staklene fasade.

Refleksna stakla poseduju specijalan zaštitni premaz koji smanjuje prodor sunčevih zraka i poboljšava toplotnu izolaciju prostorije. Taj premaz takođe proizvodi efekat ogledala kada posmatrate refleksno staklo sa prostora gdje ima više svjetlosti. Najčešče je spoljna svjetlost veća od unutrašnje, pa će efekat ogledala imati kada posmatrate refleksno staklo spolja.

Međutim, u slučaju kada je osvjetljena unutrašnja prostorija i kada je spolja noć, efekat ogledala imate kada posmatrate staklo iz unutrašnje prostorije. Glavna primjena ovog stakla je u proizvodnji termo-izolacionog stakla za drvenu, metalnu, PVC i ALU stolariju. Neke od boja refleksnog stakla debljine od 4mm su stopsoul: bronza (braon), zelena i plava.

U veleprodaji nudimo posebne, partnerske uslove našim kupcima. Detaljnije informacije možete dobiti na e mail ili nas kontaktirajte direktno.