Stakleni mozaik za bazene

Stakleni mozaik za tuš

Stakleni mozaik za kuhinje

Staklene mozaik pločice

Stakleni mozaik od pločica stvara vrlo posebnu atmosferu i vješto inscenira Vaše zidove. Pločice od stakla prikladne su za dizajn bazena, zidova u kupatilu, kuhinji, sauni ili u wellnessu. Stakleni mozaik ima izvrsne osobine materijala koja pozitivno utiču na ambijent. Pločice od stakla ne upijaju svjetlost, već je odbijaju, tako da se soba automatski čini većom i svjetlijom. Uz to, stakleni mozaik vrlo je jednostavan za održavanje i stoga je idealan za vlažne prostorije. Stakleni mozaik nije sklon plijesni i vrlo se lako može očistiti. Obično su dovoljni blagi proizvodi za njegu i brisanje pločica vlažnom krpom.

Boje i strukture

Stakleni mozaik pruža vam brojne mogućnosti dizajna. Male pločice unose boju u Vaše sobe, tako da možete ostvariti različite stilove. Staklene pločice u svijetlim bojama ne samo da izgledaju vrlo moderno, već odišu i dobrim raspoloženjem. Stakleni mozaik pastelnih boja malo je mekši. Takav stakleni mozaik se lako može kombinovati sa namještajem i savršeno se usklađuje s bijelim kupatilskim namještajem. S druge strane, stakleni mozaik u svijetlosivoj ili bijeloj boji izgleda vrlo savremeno i idealan je za trenutni trendovski namještaj. Možete se odlučiti za stakleni mozaik u jednolikoj boji ili stvoriti različite uzorke pomoću pločica različitih boja.

Elegantni stakleni mozaik

Elegantan ambijent možete stvoriti i staklenim mozaikom. Sjajne pločice sa sedefnim izgledom izgledaju vrlo plemenito i automatski daju sobi sofisticirani izgled. Postoje i mnoge pločice u elegantnom metalnom izgledu. Zlatni, srebreni i drugi metalni tonovi čine da stakleni mozaik sjaji i blista. U kombinaciji s visokokvalitetnim kupaonskim namještajem možete stvoriti pravi luksuzni namještaj sa staklenim pločicama.

Mogućnosti dizajna sa pločicama od stakla

Staklenim mozaikom možete ili staviti cijelu sobu u centar pažnje ili stvoriti uspješne naglaske, na primjer ukrašavajući samo jedan zid pločicama. Čak se i izbočine i uglovi mogu ukusno istaknuti staklenim mozaikom. Tuš možete prekriti staklenim mozaikom ili ukrasiti kadu visokokvalitetnim pločicama. Inače, pločice od stakla nisu samo izvrsno rješenje za vlažne prostorije. Stakleni mozaik također stvara dobrodošlu promjenu u hodniku ili dnevnoj sobi i pruža potpuno drugačiju vrstu zidnog ukrasa.

U Menspredu možete pronaći široku paletu staklenih mozaika koji ističu sjajne osobine materijala od stakla. Naši stakleni mozaici pogodni su za kupatila, WC, tuš, kuhinje, bazene, saune, wellnesse i mnoge druge životne prostore. Zahvaljujući različitim strukturama i oblicima, stakleni mozaik je standard za ukrašavanje i eleganciju u različitim veličinama.

U nastavku možete pogledati pločice koje trenutno imamo u ponudi:

Ekskluzivni smo zastupnici renomirane turske fabrike za proizvodnju staklenog mozaika. U katalogu ispod možete pogledati koje to sve pločice možemo ponuditi, pored onih koje su odmah dostupne vršimo i nabavku po narudžbi.

katalog-staklene-mozaik-plocice-menspred-doo-1